Groepen en begeleiding

Tips voor de begeleiders van groepen die deelnemen aan de Oranje Avond4daagse.

Het verheugd ons ten zeerste dat u zich inzet om samen met een groep deel te nemen aan de Oranje Avond4daagse en dat u de begeleiding van die groep op u neemt.

Menigeen onderschat de verantwoordelijkheid die u draagt om uw groep weer veilig thuis te brengen. De organisatie is zich daar zeker van bewust en doet er elk jaar weer alles aan om de veiligheid zoveel mogelijk te waarborgen, in de vorm van het samenstellen van veilige wandelroutes, opleiden van verkeersregelaars etc. Naast de algemene veiligheidstips op deze website willen wij u nog enkele begeleidingstips aanreiken:

Bulb

Zorg ervoor dat de kinderen op tijd zijn, zodat u op tijd kunt starten.

Bulb

Als er meer begeleiders per groep zijn (voorkeur), stel dan een persoon aan met een speciaal hesje, deze loopt voorop en is tevens het aanspreekpunt voor de organisatie, verkeersregelaars en politie.’.

Bulb

Verdeel de groep in evenredige aantallen onder de begeleiders.tie.

Bulb

Laat de jongste (kleinste) vooraan lopen en vervolgens op leeftijd of groep naar achteren. De kleinsten bepalen het tempo.

Bulb

De begeleider van een groep loopt in principe achter / voor (in geval van meerdere) zijn of haar groep, zodat hij/zij zicht heeft over dat deel waar hij/zij verantwoordelijk voor is.

Bulb

Voorkom dat de onderlinge groepen gaan inhalen, dit kan leiden dat de kleinsten toch nog achteraan komen, het geheel versplintert en dan is de controle geheel verloren.

Bulb

Indien u volgens de route loopt, zullen op aangewezen en vooraf bepaalde punten drinken en eten worden uitgedeeld. Vermeden moet worden dat er ongecontroleerde punten op het traject drinken en eten uitgedeeld wordt waardoor er gevaarlijke situaties kunnen ontstaan.

Bulb

Controleer na de pauze de groep zodat u er zeker van bent dat de groep weer compleet is en hervat de tocht.

Bulb

Houdt u zich bij verkeerssituaties aan de aanwijzingen van de verkeersregelaars: dit zijn voor de wet bevoegde personen om het verkeer (dus ook voetgangers) te regelen. Bent u er van bewust dat dit ook vrijwilligers zijn en wees vriendelijk en behulpzaam.

Bulb

Ondanks dat wij als organisatie trachten te zorgen voor wat drinken en wat lekkers onderweg, raden wij u toch aan ook te zorgen dat de kinderen en uzelf als begeleiding te drinken bij u heeft. Zeker met het warme weer de afgelopen jaren is deze voorzorg nodig.


Wij hopen met deze tips een bijdrage te leveren zodat een ieder kan genieten van een ontspannende wandeling.

De beloning voor de organisatie en de vele vrijwilligers is dat alle groepen als 1e uit de bus komen! Zingen en gezelligheid zijn de kenmerken welke bij een Oranje Avond4daagse thuis horen.

Het OA4D Team wenst u een plezierige en mooie wandeltocht.